Mörkrum

Mörkrum

Mörkrummet har alltid varit en del av föreningen Formats verksamhet, och har länge varit en viktig plats för såväl yrkesverksamma som amatörfotografer som inte haft ett eget mörkrum. I och med den digitala bildens genomslag har dock intresset och behovet för mörkrum minskat, och många andra mörkrum har tvingats lägga ner. Men vi vet att intresset finns, och inte minst att tekniken återupptäcks av nya generationer fotografer och konstnärer. Därför vill vi fortsätta kunna erbjuda möjligheten att arbeta i mörkrum i Malmö.

Fram till 2011 delade vi lokaler i Panorahuset i kvarteret St Gertrud. Nu har vi en källarlokal på Västanforsgatan 30b, granne med kulturföreningar, replokaler och bilmekaniker. Vi har för närvarande plats och hoppas få in fler aktiva medlemmar framöver!

Mörkrummet är helt ideellt drivet, och all drift sköts av medlemmarna. Som medlem har du tillgång till mörkrummet dygnet runt, i mån av lediga tider. Bokning sker på en webbaserad bokningskalender. Det finns viss förvaringsplats för kemi, papper, och annat material som behövs för mörkrumsarbete. Allt förbrukningsmaterial, såsom kemi och papper står medlemmarna för själva.

Mörkrummet är just nu anpassat för svartvit kopiering och framkallning, men vi har även färgutrustning på lager som kan monteras om intresse finns.

Våra priser är:
Medlemskap i föreningen Format: 100kr/år
Terminsavgift mörkrummet: 3000kr/6mån. (perioder jan-juni, juli-dec)
Projektavgift mörkrummet: 500 kr, gäller under en månad
Nyckeldeposition: 800kr

Foto: Kim Fristedt Malmberg