OLÄSBAR FRAMTID // Hans Carlsson

OLÄSBAR FRAMTID // Hans Carlsson

Torsdag 10e november kl 19.00–20.00
Filmvisning och Q&A

Galleri Format presenterar OLÄSBAR FRAMTID, en essäfilm av konstnären, curator, och poeten Hans Carlsson.

OLÄSBAR FRAMTID (2022) tar formen av ett videobrev till en framtid där alla nu kända skriftsystem (inklusive det latinska alfabetet) har upphört att existera. Filmens berättare presenterar material från olika källor och uppehåller sig vid frågor om den alfabetiska representationens makt, det grekiska alfabetets historia och de atlantiska orkanernas taxonomi.

Filmen är 39.20 min
Språk: svenska och tyska med engelska undertexter.

Se trailer

Vinsingen följs av ett samtal mellan Hans Carlsson och Galleri Format.

Hans Carlsson är konstnär, kritiker, poet och curator verksam i Malmö och Berlin. Han har studerat konst vid konsthögskolorna i Rennes, Malmö och på Konstfack, skönlitterärt skrivande på Skurups folkhögskola och Biskops Arnö samt litteraturvetenskap på Södertörns högskola. Carlssons konst har visats på platser som Harun Farocki-institutet i Berlin, Malmö konstmuseum, Tensta konsthall och DAM Projects London. Hans verk HESTIA ägs sedan 2021 av Malmö konstmuseum. Carlsson har bland annat curaterat utställningar för Lunds konsthall och Skånes konstförening. Som kritiker har han skrivit texter, intervjuer och essäer för tidskrifter som Kunstkritkk, ArtReview, Art India, Ord&Bild, Point of View och Expressen. 2021–2022 publicerade Carlsson skönlitterära texter i Ordkonst och Pralin Magasin.

OLÄSBAR FRAMTID är gjord i samband med Hans Carlsson residens vid Harun Farocki-institutet i Berlin 2021–2022 och är filmad med stöd av Konstnärsnämnden, Inter Arts Center, Helge Ax:son Johnsons stiftelse och Harun Farocki Institut.

Hanscarlsson.com