Don’t Pass Me By Don’t Pass Me By Don’t Pass Me By Don’t Pass Me By Don’t Pass Me By Don’t Pass Me By Don’t Pass Me By Don’t Pass Me By Don’t Pass Me By Don’t Pass Me By Don’t Pass Me By

Don’t Pass Me By

Vernissage fredag 15.11 kl 17-20
Utställningen pågår 16.11 – 14.12

Don´t Pass Me By är den årligen återkommande utställningen på Galleri Format (den 5:e i ordningen) av masterstudenterna i Fotografi på Akademin Valand och denna gång har gruppen arbetat i ett gemensamt format, nämligen affischen som idé, historia, begränsning och möjlighet. Den långvariga traditionen för detta specifika och ibland flyktiga sätt att kommunicera har varit föremål för granskning i detta experimentella projekt.

Vilken relevans har denna uttrycksform i det digitala samhället idag? Affischformatet existerar någonstans mellan många andra etablerade uttrycksformer med dess direkta, demokratiska och ibland billiga attribut. Det används för politiska, kommersiella, konstnärliga och informativa skäl och därför är affischformatet ett aktivt och spännande utrymme att erövra. För att betona affischens lätthanterliga kvaliteter och för att på en mikronivå förhålla sig den dagsaktuella klimatfrågan kommer hela utställningen att transporteras från Göteborg till Malmö som handbagage på tåget.

Monika Balu
Stefano Conti
Lars Dyrendom
Björn Engberg
Lotta Hammar
Ana Jarosz
Oskar Kardemark
Josef Kovac
Caitlin Littlewood
Theo Elias
Emma Sandström
Lauren Spencer

Bild: Lauren Spencer