Kevin Malcolm \\ White Desert Kevin Malcolm \\ White Desert Kevin Malcolm \\ White Desert Kevin Malcolm \\ White Desert Kevin Malcolm \\ White Desert Kevin Malcolm \\ White Desert Kevin Malcolm \\ White Desert Kevin Malcolm \\ White Desert Kevin Malcolm \\ White Desert Kevin Malcolm \\ White Desert Kevin Malcolm \\ White Desert Kevin Malcolm \\ White Desert Kevin Malcolm \\ White Desert

Kevin Malcolm \\ White Desert

Vernissage: 16 aug kl 17-20
Utställningen pågår 16 aug – 15 sep 2019

Varmt välkomna på vernissage för utställningen
White Desert av Kevin Malcolm.

White Desert för samman nya verk gjorda under 2019 och tar sin tittel från det geologiskt unika landskap som omger staden Flaine, en specialbyggd bergsort i de franska Alperna som uppfördes 1969. En ort designad av Bauhaus arkitekten Marcel Breuer och tänkt som en kreativ utopi. Den var futuristisk vid sin konstruktion men ändå mycket en skapelse av sin tid, vad som dock är betydelsefullt med denna plats isolerad högt uppe ibland bergen är dess brutalistiska arkitektur som oftast förknippas med städer.

White Desert föreslår ett utrymme mellan verklighet och dröm, dokumentär och fiktion. Den närmar sig Flaine både som ett ämne och som en plats där en spekulativ och semifiktiv berättelse utspelar sig. Dessa verk berör teman som arkitektoniska och kulturella arv samtidigt som de utforskar konstnärens intresse för värdet av, samt parallellerna mellan, konstnärlig och vetenskaplig forskning.

Kevin Malcolm (f.1979 Glasgow) arbetar med fotografi, video och skulptur. Hans konstnärskap drivs av ett behov av att få en bättre förståelse för rymd, plats, och identitet, samt av att synliggöra de historiska spår och maktstrukturer som formger våra erfarenheter av dem. Ett intresse för spekulativa scenarier leder honom till de förändrade representationer som frodas i möjlighetens fruktbara marginaler.
Dessa viljor utspelar sig både genom produktionen av konstverk samt genom curatoriska- och publiceringsprojekt, vilka fungerar likt ett kollaborativt utforskande av dunkla territorier. Malcolm är baserad i Köpenhamn där han är med och driver galleriet Vermilion Sands och förlaget Hour Editions. Han har en BSc i kulturgeografi från University of Glasgow och en BFA i fotografi från Glasgow School of Art.