There You Are! – Stina Brockman There You Are! – Stina Brockman There You Are! – Stina Brockman There You Are! – Stina Brockman There You Are! – Stina Brockman There You Are! – Stina Brockman There You Are! – Stina Brockman

There You Are! – Stina Brockman

Vernissage 11 augusti kl 17-20
Utställningen pågår 12 augusti–24 september 2017

.

Serien There You Are! visas för första gången i rummet [format] som en projektion och tillsammans med ett specialskrivet ljudverk av tonsättaren, fotografen och filmskaparen Michel Wenzer.

“Den här serien gjordes i Sonoma, Kalifornien, på en plats där allt var så perfekt och glittrande vackert att jag började fotografera min egen skugga i poolen. Under arbetet kom tanken på C.G.Jungs begrepp “Skuggan”. Han pratade om skuggan som den del inom oss där vi härbärgerar sådant vi inte vill erkänna och definitivt inte vill att någon annan ska se.
Jung sa att man ska ha lite koll på skuggan, annars kan den agera fritt. Vi hanterar skuggan på olika sätt, förnekar, projicerar, integrerar eller transmuterar den.
När man t.ex. irriterar sig på någon så kan det handla om en omedveten del inom en som då projiceras på den andre. Och följaktligen kan irritationen vara en möjlighet att lära sig något om sig själv.”

Brockman hör till de konstnärer och fotografer som skapat sin egen personliga värld av uttryck och precision.
Gemensamt för de flesta av Brockmans bilder är att de löser upp skillnaden mellan yttre och inre verklighet, de är öppna för associationer och nya sammanhang. De flytande kropparna, speglingarna i vatten, obskyra landskap bjuder in betraktaren till egna upplevelser. Hennes arbeten har ofta handlat om kropp och maskulinitet med ett intresse för vad som döljs under normer och konventioner.

.
Stina Brockman (f. 1951) har bland annat visats på Moderna museet i Stockholm och Malmö, Kulturhuset, Marabouparken, Artipelag i Stockholm, Hasselblad Center i Göteborg, Malmö Konsthall samt i ett flertal andra länder. Boken The Sensation of Falling gavs ut 2016.

Michael Wenzer (f. 1968) är välkänd för regin och musiken till den Guldbaggebelönade filmen At Night I Fly samt kortfilmen Three Poems by Spoon Jackson.
Som tonsättare har Wenzer gjort musiken till filmerna Bellville Baby (Mia Engberg), Facing Genocide – Khieu Samphan and Pol Pot (David Aronowitsch) Världens ände, Frau Berliner Mauer
samt filmen Dublin. Wenzer har även arbetat med tonsättningar till ett flertal konstprojekt.