Simon Berg – Materiens motstånd 10/5 – 15/6

Simon Berg – Materiens motstånd 10/5 – 15/6

I rummet [format] visas utställningen Materiens motstånd, ett resultat av Simon Bergs utforskande av vardagens materia, av livets kött och material. I sina detaljerade betraktelser av den omkringliggande tillvaron, ställer Berg livets hårda beståndsdelar mot det mjuka. Det är en närgången och fascinerande studie av det fysiska. Med kameran dissekerar Berg båda det levande och döda runt sig, och efterlämnar till betraktaren en detaljerad bild av sitt blicks ingrepp i materian.

Simon Berg, född 1983 i Boden, arbetar och bor i dag i Stockholm. Våren 2012 tog han sin masterexamen vid Högskolan för fotografi i Göteborg. Han har tidigare ställt ut på bland annat Göteborgs Konsthall, Ny Nordisk på Hasselblad center, Fotografins Hus i Stockholm och Galleri Galaxen på Sandviken Konsthall. Bland stipendier han har fått kan nämnas Eric Ericsons Stiftelse samt ett års arbetsstipendie från Författarfonden. Nyligen har han varit på Lugar á Dudas Residency i Colombia.

Vernissage lördag 10 maj, kl. 14 – 17

Lars-Erik Hjärtström Lappalainen har skrivit en utställningstext som kan läsas på Snus – Opålitlig konst kräva omyndig kritik.