Nora Bencivenni – Bilder kan inte tala 2/3 – 26/5 2013

Nora Bencivenni – Bilder kan inte tala 2/3 – 26/5 2013

Under Fotografi i Fokus ställer rummet [format] ut Bilder kan inte tala av Nora Bencivenni. Huvudakten i utställningen är en bok som här presenteras endast i ett exemplar, gjord speciellt för utställningen. I boken kombinerar Nora Bencivenni text och bild till något som skulle kunna kallas för en fotografisk roman.

Nora Bencivenni har under de senaste åren koncentrerat sitt fotograferande till Kalabrien, en bergig region på Italiens sydspets. Hon har en nära anknytning till platsen då hon delvis växt upp där.

”Det är inte platsen i sig jag valt att berätta om utan den utgör en slags fond, som en scen till ett skådespel. Boken är en inte helt okomplicerad kärlekshistoria till en plats, till fotografiet. En önskan att nå fram och en frustration över att inte alltid lyckas.” – Nora Bencivenni

Nora Bencievenni (f. 1980) tog våren 2012 masterexamen vid Högskolan för fotografi i Göteborg. Hon har tidigare ställt ut bland annat på Fotografiens Hus i Stockholm, Göteborgs Konsthall, Väsby Konsthall och Ny Nordisk Fotografi på Hasselblad Center i Göteborg.

Vernissage lördagen 2 mars kl. 14-18.

Varmt välkomna!