Julia Lindemalm – Zoo World • 9/11 – 15/12 2013

Julia Lindemalm – Zoo World • 9/11 – 15/12 2013

Varje år besöker 700 miljoner människor ett zoo. Vi stannar i snitt 46 sekunder vid varje bur. Vi gör djuren till saker att beskåda, medan den värld de egentligen tillhör krymper och krymper. Så vi fortsätter titta. Och de försöker acceptera den konstgjorda värld vi placerat dem i.

Sedan 2011 har Julia Lindemalm undersökt fenomenet djurparker. Projektet innehåller bilder från tio djurparker runt om i Europa. Men den geografiska platsen är oviktig. Utställningen skildrar djurparken på ett existentiellt plan. Genom att arrangera naturen efter våra egna önskningar ökar avståndet till det vi längtar efter – det vilda. Zoo World belyser vår obesvarade kärlek till djuren och ifrågasätter vår självpåtagna roll som härskare.

Julia Lindemalm (f.1984), uppvuxen i Karlskrona, bosatt i Malmö. Arbetar som frilans- fotograf för flera av de största dagstidningar och magasin i Skandinavien, bland annat Sydsvenskan, Svenska Dagbladet, Dagbladet(NO) och Politiken(DK). Julia Lindemalm har en kandidatexamen i bildjournalistik från Mittuniversitetet i Sundsvall. Utöver det har hon läst fotografi vid Ålsta folkhögskola, Östra Grevie Folkhögskola och Danmarks medie- och journalisthögskola.

Hennes bilder har bland annat visats på fotofestivalen Les Rencontres d’Arles i Frankrike, Falsterbo Konsthall och J&L Gallery i Stockholm. Zoo World har tidigare visats på Galleri Kontrast i Stockholm.

Vernissage 9 november kl 15-18

Välkomna!