Jenny Nordquist – It will get better if you move to the countryside 20/8 – 18/9 2011

Jenny Nordquist – It will get better if you move to the countryside 20/8 – 18/9 2011

Fotokonstnär Jenny Nordquist tar utgångspunkt från sin personliga metamorfos och undersöker hur vår identitet påverkas av fysisk förändring. Den ofrivilliga metamorfos vi upplever vid sjukdom och fysiskt lidande omdefinierar balansen mellan kropp och själ.

Fotografierna och skulpturerna blir fragment av en berättelse om existentialismen och kroppsligt förfall, vi som människor kämpar för att matcha den bild vi har av oss själva, och den bild vi tror andra har av oss.

I vårt sökande efter fysisk och psykisk lindring kan vi välja mellan konventionell behandling och alternativ medicin. Vi kan följa den vetenskapligt verifierade diagnos eller utforska den mera obestämda djungeln av naturliga läkemedel.

Verken hantera detta dilemma på hur vår ständiga strävan efter healing kan producera mer förvirring än avslutning. It will get better if you move to the countryside blir en kommentar på vår maktlöshet inför den symbios som finns mellan den mänskliga formen och den organiska process som kontrollerar oss.

Jenny Nordquist är född i Landskrona i 1977. Hon examinerade med en magister i bild och kommunikation från Goldsmiths University i 2004. Tidigare har hon tagit en kandidatexamen i fotografi på London College of Communication. Efter att ha varit verksam fotokonstnär i London i mer än ett decennium arbetar hon nu från Köpenhamn.

Jenny’s arbete har varit utställt runt om i världen på museum, konstgallerier och festivaler som t.ex. Kunsthal Rotterdam, Northern Gallery for Contemporary Art (UK), Singapore International Photography festival, Brighton Photo Fringe och KONTORprojects (DK).