Anna Wahlgren – Texas Gay Rodeo 22/1 – 27/2 2011

Anna Wahlgren – Texas Gay Rodeo 22/1 – 27/2 2011

Kombinationen Texas, rodeo och gaykultur klingar nog för de flesta som motsägelsefull, men gayrodeon har funnits i över tjugo år. Homosexuella rodeofantaster tillåts här leva ut sin dröm utan att riskera att bli trakasserade. Hösten 2009 dokumenterade frilansfotografen Anna Wahlgren gayrodeokulturen i USA.
Utställningen består till en del av bildspelet Them Cowboys, en nära berättelse om paret Dewayne och Rick och om deras liv tillsammans i norra Texas. Bildspelet har tidigare ställts ut på Stockholm Pride och internationella fotofestivaler.

De andra delarna av projektet har aldrig tidigare visats och består av dokumentära bilder från gayrodeon som beskriver kulturen och en porträttserie på deltagarna med små texter där de berättar hur det varit för dem att komma ut som homosexuella.

29-åriga Anna Wahlgren är frilansfotograf med bas i Malmö. Hon utnämndes förra året till årets nykomling på pressfotografernas branschgala Årets bild, där hon totalt kammade hem tre prestigefyllda priser.

Anna Wahlgren är utbildad vid Danska Journalisthögskolan och Mittuniversitetet i Sundsvall och har bland annat jobbat som pressfotograf på Sydsvenskan.