Raul Raschetti – Bland vingar och blad 15/3 – 13/4 2008

Raul Raschetti – Bland vingar och blad 15/3 – 13/4 2008

Förra sommaren fotograferade den uruguayanskfödde fotografen Raul Rachetti det han såg runt omkring sig i Malmö, Torup, Oxie och på Jylland. De som kommer till [format] för att njuta av naturens starka färger lär dock knappast känna igen sig även om man som Raul besökt någon av dessa platser eftersom motiven är hämtade på mycket nära håll. De färgstarka och vackra bilderna överraskar betraktaren – det är ju sällan man tar sig tid att betrakta vår natur så närgående.

Bland vingar och blad bör snarare betraktas som konstfotografi än naturfotografi. Raul säger sig alltid ha fascinerats av makrofotografin eftersom den tar fram en underbar värld att upptäcka. Han visar oss dessa verk med de många olika livgivande formerna också för att påminna oss om hur viktigt det är att skydda naturen.

Raul Raschetti har bott i Sverige sedan 1982, arbetat som fotograf och designer på veckotidningen Liberación och medverkat 8 gånger i kollektiva utställningar samt haft 26 egna utställningar bland annat i Malmö, Göteborg, Helsingborg, Stralsund, Spanien, USA, London, Uruguay och Danmark. Han har två publikationer bakom sig och bidra-git med bilder i en stor mängd tidningar och tidskrifter.