Antje Nilsson och Gerth Malmros – Himmel över Klågerup 20/11 – 21/12 2008

Antje Nilsson och Gerth Malmros – Himmel över Klågerup 20/11 – 21/12 2008

Filmer av Antje Nilsson och Gerth Malmros. Texter av Per Engström.

Antje Nilsson – Resan

Producerad i samarbete med Digitala Bildverkstaden-Skåne

Jag lär mig hela tiden nya saker av det som finns runtomkring mig. Den lilla händelsen kan rymma tillräcklig spänning för att bli en film. Filmen Resan beskriver kanske sökandet efter dessa händelser?

Antje Nilsson november 2008

Antje Nilsson är född 1964 och utbildad vid Grafikskolan Forum i Malmö. Senast ställde hon ut på Ystads Konstmuseum Room Five 2008 och visade under gallerinatten filmen ”Trädet och löven” i Malmö Konsthalls regi.

Gerth Malmros – Himmel över Klågerup

En dag tittade jag upp istället för rakt fram och såg ett underligt sceneri, himlen liksom skruvade sig runt sig själv, märkvärdigt. Jag hade ju koll på temperaturhöjningen, bilarna susar ju runt omkring en hela tiden, alla verkar konstant vilja röra på sig. Naturligtvis blir det fler moln när vattnet avdunstar i värmen.

Så jag lade mig på rygg (ett läge som förresten kan rekommenderas) och bara kollade. Häpnadsväckande! Det var så dramatiskt och vackert. Sakta växte tanken att ta fram kameran och ta lite bilder, med lite ljud till blev det ett bildspel.

Tack till Antje för inspiration

Gerth Malmros, Klågerup

Per Engström

Författaren Per Engström bidrog i ord med texten ”Både omöjligt och möjligt att se skaparen. Kort information kring musik och film”.