The Garden of Thoughts The Garden of Thoughts The Garden of Thoughts The Garden of Thoughts

The Garden of Thoughts

The Garden of Thoughts
Virutal Reality-upplevelse
25-27.5 2018
Fri entré – boka din plats!

.

Nu ges det åter möjlighet att se Pernilla Belfrages VR-upplevelse The Garden of Thoughts på Galleri Format. Med utgångspunkt från en historia om växande har Pernilla Belfrage skapat en meditativ VR-upplevelse i flera dimensioner. I The Garden of Thoughts väver hon samman den fysiska taktila världen med den digitala genom installation, kollaborativt broderi, stämningsskapande musik och virtual reality teknologi. I mötet mellan de olika världarna, den yttre i den fysiska installationen och den inre i virtual reality, skapas rum för lugn och eftertanke. I upplevelsen bjuds publiken in som medskapare och med deras hjälp växer sig verket större för varje visning.

Praktisk info:
Upplevelsen tar 15 min, varav halva tiden sker i virtual reality. Rekommenderas från 13 år och uppåt. Fri entré!
Två personer åt gången kan ta del upplevelsen.

Uppdaterat 24/5:
Det finns fortfarande några platser kvar! För att knipa en eller några, maila ditt namn och önskad tid till fotografi[at]galleriformat.nu.

Visningstider (varje kvart):
Fredag 25.5: 17:15 – 19:30
Lördag 26.5: 12:15 – 14:45
Söndag 27.5: 12:15 – 14:45

.

Musik: Carmen Rizzo och Gustaf Spetz. VR-upplevelsen är en samproduktion med Boost Hbg och Film i Skåne. Installationen är en samproduktion med Boost Hbg och Nordisk Panorama Filmfestival 2017. The Garden of Thoughts visades för publik för första gången under Nordisk Panorama Filmfestival i september 2017. Sedan dess har den visats på filmfestivaler, kulturfestivaler, konferenser och mässor – i Sverige och i Storbritannien.

Pernilla Belfrage är illustratör, formgivare, filmskapare och VR-kreatör. Hon skapar flerdimensionella, meditativa VR-upplevelser där publiken bjuds in som medskapare. Den röda tråden i hennes skapande är att på olika sätt kombinera traditionella, analoga uttryckssätt med ny teknologi.