Föreläsning Per-Anders Petterson

Föreläsning Per-Anders Petterson

Föreläsning och medlemskväll
Per-Anders Pettersson
Onsdag 5.9 kl 18
.

Per-Anders Pettersson under sin över 30 år långa karriär som fotograf vunnit en lång rad priser och utmärkelser i bland annat World Press Photo, NPPA, och Unicef Photo of the Year. Föredraget på Galleri Format tar avstamp i hans första resa till Sydafrika 1994, då han följde Nelson Mandela och ANC:s valkampanj. Han kommer att berätta om sitt mångåriga arbete i Sydafrika, som utmynnade i boken Rainbow Transit, om sitt följande stora projekt African Catwalk samt om sina  pågående projekt i Soweto och i Kongo, där han bl.a följer de Kongolesiska Sapeurerna.

Per-Anders Pettersson (f.1967, Borås) är dokumentärfotograf baserad i Kapstaden, Sydafrika sedan 2001. Han har hela den Afrikanska kontinenten som arbetsfält, med internationella tidskrifter som uppdragsgivare. Han var tidigare bosatt tio år i New York där han gjorde nyhetsjobb runt om i världen. Pettersson jobbar även med flertalet egna större projekt och han har kommit ut med två böcker under senare år: Rainbow Transit 2013, om 20 år av demokrati i Sydafrika, samt African Catwalk  2016, om den afrikanska modescenen i 16 olika afrikanska länder.

Medlemmar i Galleri Format, PFK och SFF är varmt välkomna!
Är du ännu inte medlem i Galleri Format? Då kan du bli det på plats i galleriet. Kom en liten stund innan föreläsningen börjar, så hinner vi ta emot din betalning. Medlemskap i Galleri Format kostar 100 kr och gäller för ett kalenderår.

.

Föreläsningen arrangeras i samarbete med PFK och SFF