Artist talk – Jerry Uelsmann

Artist talk – Jerry Uelsmann

Artist talk med Jerry Uelsmann
Lördag 12 augusti kl 14
Fri entré!

.

Jerry Uelsmann (US) är en föregångare inom surrealistiskt fotografi och fotomontage. I mörkrummet skapar han drömlika världar som ser ut att vara hämtade från ett annat universum. Med ett intresse för människans undermedvetna ställer Uelsmann frågor om vår yttre och inre verklighet.

Uelsmanns karriär tog fart i USA under 1960-talet och idag anses han vara en pionjär inom fotomontage och multipla exponeringar. Fram till 1970-talet dominerades den amerikanska fotoscenen av fotografer som strävade efter att avbilda verkligheten med största möjliga skärpa och detaljrikedom. Med sina poetiska och fantasieggande bilder utmanade Uelsmann den rådande uppfattningen om vad fotografi kunde vara. Tillsammans med fotografer som Duane Michals (f. 1932) och Robert Heinecken (1931–2006) kom han att skapa ett nytt paradigm inom amerikanskt fotografi.

Lördagen den 12 augusti kl 14 berättar Uelsmann om sitt konstnärskap och utställningen Där jag mötte mig själv, som pågår 12 aug – 29 okt 2017. Presentationen hålls på engelska.

Välkomna!