Föreningen

Fotogalleriet [format] är ett ideellt drivet galleri som funnits i Malmö sedan 1983. Vårt mål är att öka medvetandet kring konstnärligt och dokumentärt fotografi i regionen. Vi visar även fotobaserade medium som till exempel video och intresserar oss för utvecklingen av fotografi som uttrycksmedel. Genom konstnärssamtal, föreläsningar och workshops ökar vi kunskapen och utrymmet för diskussion och dialog kring samtida fotografi. Vi är idag en etablerad aktör i Malmös och Skånes kulturliv.

Vårt galleri är ca 200 m2 stort och är beläget i Kulturhuset Mazetti. I huset samsas vi med bland annat Serieskolan Kvarnby, Inkonst, Inter Arts Center, Kulturskolan och Danscentrum Syd. Vi har sex utställningsperioder per år. I rummet [format] visar vi mindre utställningar och ibland mer experimentella projekt. Det fungerar som ett komplement till dem större utställningar som visas i galleriet.

I anknytning till föreningen finns ett mörkrum för svartvit framkallning och kopiering. Klicka här för att läsa mer om hur du blir medlem.

På galleriet finns också en liten bokhandel med utvalda fotoböcker. Vi har ofta bra priser på publikationer som annars kan vara svåra att få tag på.

Fotogalleriet [format] är en ideell, partipolitiskt- och religiöst obunden förening, öppen för alla som är intresserade av fotografi.
Våra utställningar har alltid fri entré.

Organisationsnummer: 846501-1743
Bankgiro: BG676-6943

Fotogalleriet [format] drivs med stöd av:

logor till hemsidan